Kerst is het gezelligheidsfeest bij uitstek. In de koude en donkere wintermaanden is het de ideale tijd om als familie en vrienden bij elkaar te zijn. Maar kerst is niet altijd een gezelligheidsfeest geweest. De afgelopen eeuwen hebben christenen tijdens de kerstdagen de geboorte van Jezus Christus gevierd. Voor christenen is kerst het feest van de komst van Jezus naar onze aarde.

De geboorte van Jezus
Ongeveer 2000 jaar geleden werd Jezus Christus geboren. Het klassieke kerstverhaal laat ons zien hoe Jezus geboren werd in een stal. Geen wieg was er voor hem weggelegd, het enige dat gebruikt kon worden was een voederbak.
Het verhaal over de geboorte van Jezus is te vinden in Lucas 2 in het Nieuwe Testament (het tweede deel van de Bijbel).

De betekenis van kerst
Voor christenen betekent kerst de komst van Christus. Hij was de langverwachte Messias en redder. De diepste betekenis van kerst is dat God zelf de moeite nam om als mens naar deze aarde te komen. God koos deze manier om de mensheid te redden van zonde en onrechtvaardigheid. Wanneer we naar het leven van Jezus kijken zien we dit ook juist terug. Jezus treedt in woorden en daden op tegen de onrechtvaardigheid die er in de samenleving aanwezig is. Daarnaast keek hij juist wel om naar mensen aan de rand van de samenleving.

De ultieme manier waarop hij de overwinning op zonde en onrechtvaardigheid haalde was zijn dood aan het kruis. Kerst is het feest van het licht. Jezus noemde zichzelf het Licht van de Wereld. In een vaak zo donkere wereld brengt hij Licht.

Deel dit met anderen via: