In 2012 kozen de Zwollenaren 10 verhalen uit de Bijbel die zij het mooist vinden. Het verhaal van kerst, de geboorte van Jezus eindigde op nummer twee. Dat deze gebeurtenis, nu ruim 2000 jaar geleden, bij veel inwoners van Zwolle indruk maakt, is goed te merken aan de veelvormigheid waarmee dit verhaal elk jaar weer voor het voetlicht wordt gebracht in onze stad.

Kerst in Zwolle wil met deze website graag aansluiten bij de eigen zoektocht van veel Zwollenaren rond kerst. Een zoektocht naar ontspanning en vermaak, warmte en gezelligheid, maar ook, juist in deze periode, naar zingeving. Door dit met elkaar te delen kan er een grotere verbondenheid ontstaan en kan de betekenis van de kerstgebeurtenis voor ons, Zwollenaren, versterkt worden.

Kerstinzwolle.nl geeft de Zwollenaar een overzicht van een veelzijdigheid aan activiteiten die in de tijd naar kerst in en rond Zwolle worden georganiseerd. Kerstmarkten, lichtjestochten, concerten, kerstnachtdiensten, alles wordt samengebracht. Een groep enthousiaste mensen is dagelijks bezig om de site actueel te houden. U kunt Kerst in Zwolle ook volgen via Facebook en Instagram.

We hopen dat u zich op deze site voelt uitgenodigd om deze agenda te gebruiken voor uw eigen zoektocht rond en in de tijd van kerst.

Deel dit met anderen via: