06 december 2018 t/m 26 december 2018

Zwolse minibiebs vieren kerst

Zwolse minibiebs vieren kerst

De feestdagen komen er aan en dat is voor ruim 20 minibiebhouders in 8 Zwolse wijken reden om hun boekenkastjes extra mooi te maken. In een bijzondere en unieke samenwerking worden al deze minibiebs in kerstsferen gebracht, zodat de buurtbibliotheekjes extra onder de aandacht krijgen. Check de website voor een overzicht van de minibiebs. 

15 december 2018 t/m 16 december 2018

Hang je wens in de kerstboom

Hang je wens in de kerstboom

Wil jij voor iemand iets betekenen in deze dagen voor kerst? Jouw wens wordt werkelijkheid! Voor het huis van de Kerstman staat op 15 en 16 december een Wensboom. Heb je een wens, hang hem er dan in. Het gaat om wensen met een sociaal karakter: bijvoorbeeld: ‘de vrijwilligers van… een nieuwjaarsborrel aanbieden’ of: ‘iemand die ziek is, een dagje uit aanbieden’. De Kerstman zal alle wensen lezen. Op 23 december worden de drie mooiste en bijzonderste wensen door hem vervuld. Wil jij iets voor iemand betekenen? Kom naar de boom en hang je wens erin!

 • Statenzaal
 • Diezerstraat 80 Zwolle
 • Binnenstad
15 december 2018

Kerstmarkt voor Zwolse minima: alles gratis

Kerstmarkt voor Zwolse minima: alles gratis

Cadeautjes, kleding en spulletjes om je huis in kerstsfeer te brengen. En dat allemaal gratis. De stichting Buiten de Boot in Zwolle houdt dit jaar voor het eerst een kerstmarkt voor minima. Er is een grote partij nieuwe kleding en heel veel goede tweedehands kleding waar mensen wat van kunnen uitzoeken. Ook zijn er allerlei cadeautjes voor kinderen en gebruikt speelgoed dat nog in goede staat is. Het geheel wordt gezellig gemaakt met allerlei kraampjes met hapjes en drankjes.

 • 14:00 uur - 16:00 uur
 • BVA Auctions
 • Marsweg 4
 • Marsweteringlanden
26 oktober 2018 t/m 24 december 2018

Kerstpakkettenactie voor en door Zwolle

Kerstpakkettenactie voor en door Zwolle

Help mee met de Zwolse KERSTPAKKETTENACTIE. Zij maken 2.000 gezonde feestdozen. Deze zijn voor de sociale minima in Zwolle zoals de Voedselbank en daklozenopvang Stichting Vrienden van de Herberg. Toon uw zorg & liefde en doe mee! Het is supergezellig om samen met anderen zinvol bezig te zijn. Kijk op de website van Kerst Zwolle hoe je kunt helpen.

22 december 2018

Kerstdiner Vrienden van De Herberg

Kerstdiner Vrienden van De Herberg

Het kerstdiner wordt jaarlijks georganiseerd Vrienden van De Herberg voor mensen met een minimum inkomen en voor iedereen die behoefte heeft aan een gezellige kerstavond. Mensen die moeilijk kunnen rondkomen of in een kwetsbare positie verkeren wordt een warme en gezellige kerstavond aangeboden. In de warme en tot een gezellige kerststal omgebouwde WRZV wordt voor liefst 500 gasten de tafel gedekt. De gasten worden bediend door circa 100 vrijwilligers. Het Zwolse duo HedSet met Ed de Jong en zangeres Lizette van Kuik komen optreden voor de aanwezige gasten. Na afloop ontvangen de gasten van de organisatie Kerst Zwolle een fantastisch en goedgevuld kerstpakket mee naar huis. Deelname gratis en aanmelden is noodzakelijk. 

 

 • 18:00 uur
 • WRZV Hallen
 • Buitengasthuisstraat 8
 • Binnenstad
25 december 2018

Zing kerstliederen voor de ouderen

Zing kerstliederen voor de ouderen

Op kertsochtend wakker worden met kerstliedjes. Dit wensen wij de ouderen in de Nieuwe Haven toe.Maak jij samen met je vrienden, vereniging, buren, collega's etc. het verschil tijdens de kerst? Wees van harte welkom in de Nieuwe Haven om op kerstochtend per afdeling een aantal kerstliedjes te zingen. Er zal een deur opengaan om te horen, waar komt dit vandaan? Er zal verbazing, ontroering en dankbaarheid zijn. Maar ook vooral een kerstsfeer ontstaan, het echte kerstgevoel. Voor de ouderen, maar ook bij jouzelf! Dit doet er toe! Het levert zoveel meer op dan het kost.

 • 8:30 uur
 • de Nieuwe Haven
 • Burgemeester Vos de Waelstraat 1
 • Kamperpoort-Veerallee
Deel dit met anderen via: