10 december 2019

Classical Christmas met Jan Vayne in de Dominicanenkerk Zwolle

Classical Christmas met Jan Vayne in de Dominicanenkerk Zwolle

Geniet in de decembermaand van een onvergetelijk kerstconcert waarvoor dirigent Pieter Jan Leusink een bijzonder en gevarieerd programma samenstelde. Classical Christmas met bijzondere composities van Bach, Händel en Vivaldi! Van spectaculair tot verstild, van gepassioneerd tot teder: Het koor laat de kerstklassiekers hemels klinken in de prachtige historische kerken en Het Concertgebouw Amsterdam. Met solistische bijdragen van de sopranen Olga Zinovieva en Eva Schuurman en tenor Martinus Leusink weten deze musici de ware kerstgedachte aan je over te brengen. 

 • 19:30 uur
 • Dominicanenkerk
 • Assendorp
21 december 2019

De langste nacht

De langste nacht

Door oude tradities en kerkelijke koorklanken te mixen met hedendaagse technologie en diepe technobeats ontstaat er een verrassende nieuwe invulling van ons oeroude kerstfeest. In dit theatrale concert in Academiehuis De Grote Kerk onderzoeken Project Wildeman en Cappella Amsterdam de Nederlandse tradities rondom de winterwende op 21 december.

 • Academiehuis De Grote Kerk
21 december 2019 t/m 22 december 2019

Volkskerstsamenzang 2019

Volkskerstsamenzang 2019

De dertiende editie van de succesvolle Zwolse Volkskerstsamenzang met het thema: “De Kinderen van Bethlehem “ Ds.Hans van Ark zal hier een korte overdenking over houden. Aan de concerten wordt meegewerkt door het groot projectkoor onder leiding van dirigente Jenny van Ark, een toneelgroep, organist Gerwin van der Plaats, pianist Wilco Veldkamp en een  begeleidingsorkest en band. Traditiegetrouw is er weer veel ruimte voor samenzang van de bekende kerstliederen. Reserveren is noodzakelijk (€ 3,00 pp). De toegang is gratis.

 • Za: 19:30 uur, Zo 12:00, 15:30 en 19:30 uur
 • Theater De Spiegel
 • Binnenstad
24 december 2019

Kerstival

Kerstival

De kerst inluiden doe je traditiegetrouw tijdens Kerstival in jouw favoriete café of restaurant. Ruim twintig cafés en een aantal restaurants in de binnenstad organiseren op kerstavond een gevarieerd programma. Lokale en regionale muzikale helden treden op en gaan van kroeg naar kroeg. Ga met je vrienden, familie en collega’s op stap en luid de kerst in onder het genot van je favoriete drankje, met Nederlandstalige en Engelstalige hits, kerstliedjes, andere gekkigheid en een hoop gezelligheid! De optredens zijn tussen 16.00 en 21.00 uur.

 • 16:00 - 21:00 uur
 • Twintig cafés en restaurants in de binnenstad
 • Binnenstad
26 december 2019

Silent Night

Silent Night

Academiehuis de Grote Kerk wordt omgetoverd tot danspaleis. Na het overweldigende succes van Silent Night vorig jaar organiseert Buro Ruis op tweede kerstavond wederom een Silent Disco XL in het hart van de stad! Ook dit jaar hoef je tweede kerstdag niet volgevreten op de bank door te brengen met die foute kerstrui aan. In de vernieuwde Grote Kerk hebben jij en je vrienden keuze uit drie verschillende kanalen waarop de lekkerste house, techno, R&B en hiphop worden gedraaid. Lekker glijden op de dansvloer als een arrenslee!

 • 22:00 uur
 • Academiehuis De Grote Kerk
27 december 2019

Kerstconcert Grootkoor Zwolle met Karin Bloemen

Kerstconcert Grootkoor Zwolle met Karin Bloemen

Zangeres Karin Bloemen is gastsolist bij het kerstconcert van Grootkoor Zwolle. Dit is een projectkoor onder leiding van de dirigenten Etty van der Mei en Nan van Groeningen. Tijdens het kerstconcert geniet je van een afwisselend repertoire; van Christmas Carols tot overbekende kerstliederen. Karin Bloemen staat bekend als La Bloemen. Zij is een Nederlandse cabaretière en zangeres en wordt wel Neerlands diva genoemd. Karin Bloemen was vorig jaar ook te gast bij Grootkoor Zwolle. Haar stem vormde met het koor voor een unieke combinatie.

 • 20:00 uur
 • Theater de Spiegel
30 december 2019

Messiah G.F. Händel Dominicanenkerk Zwolle

Messiah G.F. Händel Dominicanenkerk Zwolle

Bij de première van Händels Messiah in Dublin stonden hoogwaardigheidsbekleders, inclusief de Koning geïmponeerd op bij het 'Halleluja' om hulde te brengen aan deze machtige compositie. Barok-specialist Pieter Jan Leusink grijpt terug op de bezetting die Händel gebruikte tijdens zijn eerste uitvoering in Dublin. Zestien zangers die in een lijn opgesteld staan, het orkest met natuurtrompet en pauken. Händels Messiah is in de kerstperiode het meest gewaardeerde oratorium. 

 • 19:00 uur
 • Dominicanenkerk
 • Assendorp
Deel dit met anderen via: