vr 13 december 2019 t/m 20 december 2019

Kerst kleutervoorstelling bij Molletje

Kerst kleutervoorstelling bij Molletje

Er was eens lang geleden in een klein dorpje in Rusland... Zo begint het inspirende kerstverhaal van Schoenmakertje Molletje Panov... Schoenmakertje Panov is alleen op kerstavond, hij krijgt een droom dat het kerstkind bij hem langs komt in zijn winkeltje. In het sprookjesachtig Molshuisje in vintage kerstsfeer een prachtig en ontroerend verhaal. Met bekende kerstliedjes om mee te zingen.

Vrijdag 13 en 20, en zondag 22 december om 15.00 uur.

  • 15:00 uur
  • Molletje
  • Sassenstraat 26
  • Binnenstad
za 21 december 2019 t/m 22 december 2019

Verhalenfestival

Verhalenfestival

Performing arts festival in de binnenstad van Zwolle; in gewelfkelders, winkeletalages, achtertuinen, musea en huiskamers, op verstopte pleintjes. Het publiek kan kiezen uit diverse theatrale en muzikale routes door de historische binnenstad. Tientallen makers/performers creëerden speciaal voor dit festival vijftienminutenvoorstellingen met eigentijdse bewerkingen van wereldberoemde verhalen, gespeeld in dans, theater, storytelling en muziek. De festivalorganisatie vindt het belangrijk om alle kunstdisciplines die Zwolle rijk is, via haar festival een podium te bieden. De routes vertrekken op beide dagen tussen 14.00 en 22.00 uur.

ma 23 december 2019 t/m 24 december 2019

Midwinter spooktocht

Midwinter spooktocht

Het is de perfecte tijd om te griezelen op geheimzinnige plekken in de historische binnenstad van Zwolle. De Midwinter Spooktocht is een theatrale storytelling route gespeeld door acteurs, storytellers en gewone Zwollenaren. De dagen worden niet langer en niet korter. Het is letterlijk de donkerste tijd van het jaar. Het verlangen naar het licht is oeroud en vindt hier zijn oorsprong. Je wordt meegenomen langs theatrale scènes in duistere stegen, oeroude huizen en spannende achtertuinen ergens in het oude stadscentrum.

vr 27 december 2019 t/m 04 januari 2020

Het Sprookjesfestival

Het Sprookjesfestival

Beleef een magische kerstvakantie in de Zwolse Theaters. Tijdens het Sprookjesfestival ontmoet je prinsessen, prinsen, kabouters en andere sprookjesfiguren. Je kunt kiezen uit onder meer Roodkapje, De Sprookjesboom, Dolfje Weerwolfje, De Sprookjes Revue, Doornroosje, Beer, Alladin of Back to Oz. Schouwburg Odeon is het festivalhart van het Sprookjesfestival. Dagelijks kun je hier tussen 10.00 en 16.30 uur knutselen, tekenen, spelletjes spelen en je verkleden (gratis toegankelijk). Voor iedereen is er iets leuks te beleven. Jouw favoriete sprookjeshelden kun je in de foyer gewoon een hand geven! Daarnaast kan je je in de foyer laten schminken door Grime de la Grime (3,50 euro).

Deel dit met anderen via: