Kerst in Zwolle 2020

Deze website geeft je een overzicht van activiteiten die in de tijd naar Kerst in en rond Zwolle worden georganiseerd.

Door de Corona maatregelen zullen deze activiteiten er waarschijnlijk anders uit gaan zien. Een groot deel zal helaas niet door kunnen gaan, een ander deel zal misschien online plaats vinden. Wij proberen alle activiteiten die er zijn hier een plek te geven. Wil je een (online) Kerst activiteit doorgeven? Dat kan via het aanmeldformulier. Wij zorgen er voor dat het een plekje krijgt op deze website.

Fijne dagen toegewenst!
ma 23 november 2020 t/m 20 december 2020

KerstZwolle Kerstpakkettenactie

KerstZwolle Kerstpakkettenactie

De Kerstpakkettenactie is bedoeld om alle Zwollenaren die het nodig hebben met Kerst te laten voelen dat er aan hen gedacht wordt. Ruim 2.750 huishoudens in Zwolle hopen ook dit jaar weer op een kerstpakket via Stichting KerstZwolle. Door corona is inzamelen en sorteren lastig, misschien zelfs onmogelijk. Maar samen laten wij onze mede-Zwollenaren niet in de kou staan deze kerst. Daarom gaat de actie dit jaar 'digitaal'. In de online webshop koopt u (een deel van) een kerstpakket of producten voor in het pakket. Wij beloven dat 100% van uw gift naar de kerstpakkettenactie gaat.

ma 23 november 2020 t/m 22 december 2020

Operatie 1001 lichtjes

Operatie 1001 lichtjes

Theater de Makkers roept Zwollenaren op om samen 1001 verhalen over hoop, moed en liefde te delen. Naast de verhalen worden er ook 1001 nachtlampjes ingezameld en samengebracht in Theater de Spiegel. Vlak voor de kerstdagen staan alle 1001 nachtlampjes in de grote zaal. Bezoekers lopen rond tussen de lampjes, luisterend naar de verhalen van stadsgenoten. En dan begint de laatste operatie: de verhalen en lampjes worden teruggegeven aan de stad. Op kerstavond worden de lampjes met verhalen gegeven aan mensen die wat extra licht nodig hebben tijdens deze donkere dagen. Wat is het mooiste dat iemand ooit voor jou heeft gedaan? Spreek de voicemail in en deel kort jouw verhaal: 06- 208 503 41. Theater de Makkers belt je terug om jouw hele verhaal te horen! 

 

za 21 november 2020 t/m 31 januari 2021

Expositie 'Zichtbaar Licht'

Expositie 'Zichtbaar Licht'

Vanaf 21 november wordt de ruimte door kunstenaars-collectief MAF-arts omgebouwd tot een lumineuze kijkdoos-expositie. Licht en reflectie staan centraal. Tijdens de expositie 'Zichtbaar Licht' kunt u vanaf de straat en corona-proof van lichtkunst genieten. Met dat licht wordt een magische wereld opgeroepen met overvloeiende kleuren en een hele eigen poëtische werkelijkheid.

  • 16:00 - 22:00 uur
  • Het Langhuis
  • Goudsteeg 8
  • Binnenstad
ma 23 november 2020 t/m 13 december 2020

Kerstkaartenactie voor ouderen

Kerstkaartenactie voor ouderen

Net voor kerst gaat indebuurt de bewoners van IJsselheem in Zwolle verrassen met een grote stapel kerstwensen. Hoe meer kaarten, hoe beter! Stuur dus een of meerdere kerstkaarten met een algemene boodschap naar indebuurt. Doe dat vóór zondag 13 december. Het team van indebuurt zorgt ervoor dat de kaarten bij IJsselheem terechtkomen. 

ma 23 november 2020 t/m 30 november 2020

PEC Zwolle Kerstgeschenk

PEC Zwolle Kerstgeschenk

PEC Zwolle United wil in de ‘de donkere dagen voor Kerst’ iets doen voor mensen die het moeilijk kunnen hebben: de alleenstaande, en vaak ook eenzame oudere. Daarom willen ze een PEC Zwolle Kerstgeschenk laten toekomen aan alleenstaande ouderen die nog op zichzelf woont. Ken jij iemand die het verdient om met één van de 30 paketten kerstgeschenken verrast te worden? Je kunt t/m 30 november iemand nomineren.

Deel dit met anderen via: